LA MALA QUALITAT DE L’AMBIENT INTERIOR POT COSTAR MÉS DE 14.000 milions D’EUROS ANUALS A ESPANYA

La qualitat de l’aire, la il·luminació, l’acústica, l’aïllament i altres aspectes de l’ambient interior són aspectes que preocupen cada vegada més a les empreses espanyoles. Així ha quedat de manifest en la I Jornada A3i sobre Qualitat de l’Ambient Interior – CAI (Madrid, 24 d’abril), un esdeveniment que ha comptat amb les principals associacions que tracten aquests temes (AFEC, ASHRAE Spain Chapter, BREEAM, GBCe, FEDECAI i IFMA) i el patrocini de CARLO GAVAZZI, INERIA i EUROCONTROL.

 

La Jornada A3i de Qualitat de l’Ambient Interior (CAI) va reunir a l’Hotel NH l’Havana de Madrid a més de 80 assistents que van conèixer de primera mà com la Qualitat de l’Ambient Interior (CAI) dels nostres edificis influeix en el benestar dels seus ocupants. Els estudis presentats durant l’esdeveniment van mostrar com en les empreses una alta CAI pot actuar com una eina eficaç per atreure talent i millorar la salut i la productivitat dels empleats.

Tots aquests beneficis són mesurables. Així, les eines de mesura de certificacions i estàndards com BREEAM, WELL, VERDA GBCe o PASSIVHAUS permeten conèixer com els canvis realitzats als edificis i en l’ambient milloren la qualitat de vida dels seus ocupants. En aquest sentit, l’impacte de la CAI també és econòmic. Tal com va exposar Paulino Pastor (AMBISALUD), “s’estima que la mala qualitat de l’ambient interior a Espanya costa entorn de 14.000 milions d’euros a l’any”, una xifra que a França ronda els 19.000 milions.

ampliar informació