Ajuts per afrontar les despeses derivades de les mesures d’estalvi energètic a la ciutat de Barcelona

23 agost 2022

L’Ajuntament de Barcelona obrirà una línia d’ajuts del programa ‘ReActivem Barcelona’ destinada a l’execució d’actuacions relacionades amb el Reial Decret-llei 14/2022 i el pla de xoc d’estalvi energètic, arran de les mesures d’eficiència energètica en les activitats empresarials anunciades a principis d’agost pel Govern espanyol.

Finalitat de la subvenció

La finalitat dels ajuts és la millora de l’eficiència energètica dels establiments a peu de carrer, especialment per a l’adequació i automatització de les portes d’entrada als establiments. Les actuacions relacionades amb aquesta línia d’ajuts també inclouen l’assessorament a les persones interessades a través de l’Oficina de Transició Energètica de PIMEC, impulsada per la patronal conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

Persones beneficiàries

Les persones beneficiàries seran les que desenvolupin activitats comercials en planta baixa, com comerços, restaurants, oci nocturn i hotels.

Quantia

L’import de l’ajut suposarà fins a un 50% del cost d’instal·lació de les portes i altres actuacions vinculades a l’estalvi energètic dels establiments, fins a un màxim de 2.000€.

Termini

Està previst que aquesta línia d’ajuts s’activi a finals del mes de setembre de 2022.

 

Tan aviat es concreti la línia d’ajuts i es facin públiques les bases i la convocatòria, us enviarem tota la informació.